Over ons

Banket zoals het hoort

Banketbakkerij Nijstad is lid van het gilde Heerlijk & Heerlijk. Ambachtelijk vakmanschap, creativiteit en  kwaliteit is onze kracht en belangrijkste drijfveer.  De patisserie uit onze banketbakkerij maken wij met eigen receptuur en eerlijke ingrediënten.  Wij houden van goede smaak en delen die passie graag met u.  Kom langs en oordeel zelf!

winkel-7

Wij ontvangen u graag in onze winkel aan de Kruisstraat 2 in hartje Meppel. Veel mensen gingen u al voor.  In 1885, toen Pieter van Lingen op deze plaats een banketbakkerij begon, klonk de winkelbel voor de eerste keer.  Johannes Nip volgde hem op in 1901. Hij runde het bedrijf tot 1914. De volgende banketbakker was Jacomius Arnoldus Rooseboom. Hij gaf in 1937 het stokje door aan Derk Berlijn die als chef werkzaam was bij de familie. Lange tijd was het toen familiebedrijf, want zoon Jan maakt zijn entree en samen met echtgenote Lies zette hij het bedrijf voort na diverse verbouwingen en uitbreidingen. Jaap en Femmie Nijstad kwamen in 1974 in beeld. Onder de naam Banketbakkerij Nijstad kwam het bedrijf prachtig tot bloei en bouwde het een grote naamsbekendheid op in Meppel en wijde regio.

Na eerst als banketbakker door Jaap en Femmie vertrouwd te zijn gemaakt met de verfijnde kwaliteit van Nijstad, kwam  in 1999 de vraag of een eigen banketbakkerij iets voor ons zou kunnen zijn.  Van ons ‘ja-woord’ hebben we  nog iedere dag plezier.  Samen met onze banketbakkers, verkoopsters en bezorgers hebben wij een HEERLIJKE missie.  Het leven is een feest  en wij hangen graag de slingers op!

Henriëtte en Erwin Teunissen.